Tutta Musica Voerendaal is de laatste jaren uitgegroeid tot een groot koor met jeugdleden in de leeftijd van 6 tot en met 25 jaar. Tutta Musica zingt veel pop- en musicalliedjes, maar ook andere muzikale uitdagingen gaan we graag aan. Plezier in het zingen staat bij het koor voorop, maar we besteden ook veel aandacht aan een goede zangtechniek en zingen meestal meerstemmig. En steeds vaker wordt ook gewerkt met een choreografie en gaan bewegen en zingen hand in hand tijdens de repetities en optredens.

 

Kinderkoor

Jongens en meiden van 6 tot en met 12 jaar zingen in het kinderkoor. De groep bestaat uit ongeveer 30 jongens en meiden. Ze zingen leuke liedjes en de nadruk ligt op het aanleren van een verantwoord stemgebruik en een goede zangtechniek. Op basis van leeftijd en zangprestatie wordt deze groep verder opgesplitst (in Kidz en Teenz), waarbij de grotere kinderen aan de slag gaan met twee- en driestemmig zingen. Tijdens leuke optredens laten ze regelmatig van zich horen. Af en toe zingen ze samen met het popkoor en is het één groot koor.

 

Popkoor

Middelbare scholieren en studenten zingen in het popkoor. Het popkoor telt ongeveer 20 leden. Af en toe zijn ze te horen samen met de jongere kinderen van het koor, maar er zijn vooral ook eigen liedjes, optredens en activiteiten! En… zoals de naam al zegt: ze zingen vooral popmuziek! Ook in het popkoor is veel aandacht voor zangtechniek en het meerstemmig zingen. Deze groep zingt meestal drie- en vierstemmig, maar vindt het zeker een uitdaging om af en toe ook vijf- of zesstemmige muziekwerken te zingen.