Tutta Musica werd in 1959 opgericht als kerkelijk-jongens-koor in Voerendaal en Kunrade. Meer dan 60 jaar later wordt er nog steeds gezongen, maar in de loop der jaren is veel veranderd. Jongens en meiden zingen al jarenlang samen en sinds 2016 is er binnen Tutta Musica ook een koor voor volwassenen.

Hoewel de koren van Tutta Musica nog steeds af en toe in de kerk te horen zijn, is Tutta Musica al lang geen kerkkoor meer. Het Jeugdkoor van Tutta Musica is uitgegroeid tot een groot koor met circa 60 leden in de leeftijd van 6 tot en met bijna 25 jaar. Kinderen en jongeren komen uit de hele regio: van Voerendaal tot Hulsberg en van Simpelveld tot Heerlen. Het koor zingt veel pop- en musicalliedjes, maar ook andere muzikale uitdagingen gaan ze met plezier aan. 

Tutta Musica is jarenlang een kerkkoor geweest dat maandelijks de gezinsvieringen in de parochies van Voerendaal en Kunrade opluisterde. Toch hebben vooral de optredens en prestaties buiten de kerk ervoor gezorgd dat het Jeugdkoor een mooie reputatie heeft opgebouwd en het een veelgevraagd koor is in Voerendaal én omgeving.

Jeugdkoor Tutta Musica heeft de afgelopen jaren een mooie reputatie opgebouwd. Er werden prachtige concerten gegeven op talloze plaatsen in en samenwerking met vele muziekgezelschappen. Bijzonder om te noemen is dat het koor in 2014 de landelijke korenwedstrijd van de Efteling won, waar Tutta Musica als enige van de 27 finalekoren het verplichte werk driestemmig zong. Mooie ervaringen waren ook de muzikale bijdragen tijdens de vieringen van 70 en 75 jaar bevrijding in Limburg, de bijdrage aan de uitverkochte kerstshows van Jack Vinders in het Parkstad Limburg Theater, de vastelaovend concerten samen met het Kerkraads Symfonie Orkest en een prachtige theatershow over Limburg.

Met Pasen 2015 en 2016 trok het koor uitverkochte zalen met hun eigen versie van The Passion. Hierin werd (naar het voorbeeld van de Passion zoals deze door de EO al enkele jaren op TV wordt uitgevoerd) het publiek aan de hand van bekende nummers uit de Nederlandse popmuziek op een eigentijdse manier meegenomen in het eeuwenoude paasverhaal.